زمان جاری : یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 - 9:10 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



فرافایل، مرجع بزرگ خرید و فروش فایلهای دانشجویی نفیس فایل nafisfile.com کسب درآمد
ارسال پاسخ
تعداد بازدید 90
نویسنده پیام
hamed6314 آفلاین

کاربر انجمن
ارسال‌ها : 58
عضویت: 19 /11 /1396
محل زندگی: دهدشت
سن: 29

تشکر شده : 16
کارمندیابی
کارمندیابی:
فرایندی است که به وسیله آن کسانی که به نظر می رسد توانایی بالقوه ای برای عضویت در سازمان و انجام دادن وظایف محول را دارند، شناسائی می گردند و موجبات جذب آنها به سوی سازمان فراهم می شود.
کارمندیابی یک فرآیند «واسطه ای» است، یعنی این فرآیند کسانی که جویای کارند (متقاضیان کار) و کسانی که خواهان نیروی کارند(استخدام کنندگان) را برای نخستین بار با یکدیگر روبه رو می شوند تا طی فرایند بعدی (انتخاب و گزینش)، توانایی واقعی آنها برای احراز شغل و ورود به سازمان تعیین گردد.

عوامل موثر در کارمندیابی:
الف) عوامل محیطی:(برون سازمان)
عوامل اقتصادی:
هرگونه تغییر و تحول در اوضاع اقتصادی کشور، کارمندیابی را تحت تاثیر قرار می دهد. هنگامی که اقتصاد فعال باشد اشتغال بیشتر گردیده و از عرضه کار کاسته می شود و برعکس، هنگامی که اقتصاد در حال رکود باشد بیکاری بیشتر شده، به عرضه کار افزوده می شود.
2) عوامل اجتماعی:
در اثر تحولات عمیق اجتماعی در سالیان اخیر، امروزه دیگر کمتر کسی را می توان یافت که به هر شغلی تن در دهد. بخصوص افراد تحصیل کرده جامعه به دنبال مشاغلی هستند که علاوه بر رفع نیازهای مادی و اولیه و نیازهای عالی تر آنها را نیز رفع کند.
3) عوامل تکنولوژیک:
هرگونه تغییر و تحول در تکنولوژی موجب می شود تا بسیاری از مشاغل کارائی خود را از دست بدهند و از رده خارج شوند و مشاغل جدید بسیاری به وجود آیند که یافتن نیروی مناسب و متخصص و دارای مهارت برای این مشاغل بسیار کم است کارمندیابی باید به گونه ای تغییر کند تا بتواند در رقابت با سایر سازمانها در جذب افراد متخصص موفق شود.
ب- عوامل درون سازمانی:
شهرت:
خوشنامی یا بدنامی سازمان یکی از عوامل مهم در جذب یا عدم جذب افراد است، سازمانی که دارای وجهه یا حیثت اجتماعی بالایی باشد، مشکلی در جذب نیروهای مورد نیازش نخواهد داشت، برعکس سازمانی که تصوری منفی از آن در جامعه وجود دارد، به دشواری قادر به جذب نیروی مورد نیازش می باشد.
2) جذابیت شغل:
بدیهی است اگر شغل جذابیتی نداشته باشد به دشواری می توان افراد مناسب را برای آن پیدا و استخدام کرد، کارهای خسته کننده، پر خطر و پردردسر و مشاغلی با حقوق و مزایای کم یا امکان ترقی و پیشرفت در آن محدود باشد داوطلبان زیادی نخواهد داشت.
3) سیاستها و خط مشی های سازمان:
وجود سیاست هایی چون «ارتقاع از داخل» به این معنی است که برای متصدی هر پست که خالی می شود، کارکنان فعلی در اولویت قرار دارند و در این گونه سازمانها حرکت به صورت « پلکانی» است و نیرو از خارج برای رده های پائین استخدام می شود.
این سیاست همیشه به نفع سازمان نیست زیرا عضویت در سازمان شرط احراز مشاغل قرار گرفته است نه شایستگی و کاردانی افراد.
4) دخالت اتحادیه ها :
معمولاً اتحادیه ها شرایطی برای انتخاب و استخدام افراد به مدیریت تحمیل می کنند این عامل دامنه جستجو برای یافتن شایسته ترین افراد را محدود می کند.
5) هزینه کارمند یابی :
هزینه های گزاف کارمندیابی عاملی است که جستجو برای یافتن نیروهای مورد نظر را محدود می کند و مسئولان سازمان سعی می نمایند در جایی به جستجوی نیرو بپردازند که احتمال بیشتری برای یافتن آن وجود دارد.
مراحل کارمندیابی:
1) تعداد و نوع نیروی مورد نیاز سازمان تعیین می شود :
مسئولان کارمند یابی و مدیران صفی با توجه به اهداف تعیین شده برای سازمان بایستی تعداد و نوع نیروی مورد نیاز سازمان را برای پیشبرد و تحقق اهدافش برآورد نمایند.
2) نوشتن شرح شغل:
در این مرحله بایستی عنوان شغل ، وظایف، مسئولیتها و مشخصات اصلی شغل که براساس آن کارمند یابی صورت می گیرد و کارمند بایستی آنها را انجام دهد بطور دقیق مشخص و معین شود
3) تعیین شرایط احراز شغل :
در این مرحله مشخصات ، ویژگی ها ، توانائی های جسمی ، فکری، ذهنی ، تحصیلات و مهارت های شاغل (کارمند) که برای انجام شغل لازم است مشخص می شود در واقع اولین گام غربالگری متقاضیان نیز می باشد.
4) شناسائی مراکز و منابع کارمندیابی :
محل تامین نیروی انسانی مورد نیاز در این گام مورد بررسی قرار می گیرد که آیا از داخل سازمان نیرو تامین شود یا از مراکز بیرونی افراد مناسب شناسائی و جذب شوند.
5) انتخاب روش کارمندیابی :
انتخاب روش نیرویابی به نوع شغل ، بازار کار، قوانین و مقررات دولت بستگی دارد که بایستی با سنجش این عوامل بهترین روش را انتخاب کرد.
6) بررسی فرم های درخواست کار :
در این مرحله فرم های تکمیل شده توسط متقاضیان بررسی می شود و افرادی که فاقد شرایط احراز هستند حذف و مابقی در چرخه کارمند یابی قرار می گیرند.
7) برگزاری مصاحبه مقدماتی :
در این مرحله با کسانی که شرایط احراز را دارند به سازمان دعوت و با آنها مصاحبه صورت می گیرد تا اولاً اطلاعات دقیقتری در باره شغل و شرایط استخدام به متقاضی بدهند و ثانیاً با ملاقات از نزدیک با دیگر توانائی های متقاضی را برای انجام شغل ارزیابی کنند.
8) تهیه فهرستی از افراد واجد شرایط:
پس از مصاحبه لیستی از افرادی که بیشترین صلاحیت را دارند تهیه تا در مراحل بعدی از میان آنها بهترین و شایسته ترین افراد انتخاب و به استخدام سازمان درآیند.


















چهارشنبه 23 اسفند 1396 - 21:20
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 1 کاربر از hamed6314 به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: moslem1397 &
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :

فرافایل، مرجع بزرگ خرید و فروش فایل فروشگاه ساز رایگان فایل کسب درآمد
theme designed for MyBB | RTL by MyBBIran.com